شاهپر

پر پرواز

شاهپر

پر پرواز

پیام های کوتاه

چراغ سبز

میلاد پسندیده | يكشنبه, ۱۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۸:۳۶ ب.ظ
چراغِ سبز

 

کمتر از یکماه از تشکیل دولت یازدهم به ریاست دکتر روحانی نگذشته بود که اخباری مبنی بر راه اندازی صفحه شخصی دکتر ظریف ، وزیر امورخارجه در "فیس بوک" و "توییتر" در شهریورماه 92 خبرساز شد. شروع به کار این صفحه با تبریک سال نوی عبری(یهودی) توسط دکتر ظریف همراه بود. هنوز یکساعت از زمان ارسال این پیام سپری نشده بود که "کریستی پلوسی" دختر "نانسی پلوسی" رییس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا در جواب به این توییت نوشت: " ممنون، سال نو با پایان دادن به انکار هلولوکاست توسط ایران شیرین تر می شود." اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود و دکتر ظریف در جواب به او می نویسد: " ایران هرگز هولوکاست را انکار نکرده است، مردی که انکار می کرد، رفته است، سال نو مبارک."

                                                  


این سخنان نسنجیده ظریف درست زمانی بود که حدود یکماه تا برگزاری مذاکرات هسته ای ژنو4 باقی مانده بود. برخی از صاحبنظران معتقدند که این سخن وزیرخارجه ایران چراغ سبزی به آمریکا، برای اعلام آمادگی دولت جدید برای حصول توافقات همه جانبه با او و همه متحدانش بود. شاید اینکه بیان چنین جمله ای که در تضاد با دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی است، از زبان یکی از مقامات بلندپایه دولت و علی الخصوص وزیر امور خارجه ایراد شود، یکی از پیش شرط های شروع مذاکرات از طرف مقابل بوده که با اجرای آن دولت توانست در کمتر از سه ماه با شیطان بزرگ به یک توافق کلی و البته موقت برسد!

رفع فیلتر فیسبوک خبر دیگری بود که قبل از شروع مذاکرات ژنو4 از سوی برخی دولتمردان مطرح شد. همان فیس بوکی که صدای آزادی های یواشکی اش به گوش همه رسیده بود و سابقه اقدامات براندازانه انقلاب و حمایت از فتنه هم در پرونده خود دارد و کانال خوبی برای گردهم آوری ضدانقلاب محسوب می شود. در دیماه سال 93 نیز حکم قضایی و دادستانی مبنی بر فیلترینگ نرم فزارهای لاین، واتس اپ و تانگو صادر شد که با نظر شخصی رییس جمهور و اعلام وزیر ارشاد و اظهار بی اطلاعی وزارت ارتباطات، کان لم یکن تلقی شد و این نرم افزارها کماکان به فعالیت های جاسوسی خود ادامه می دهند. وعده های افزایش پهنای باند اینترنت توسط وزیر ارتباطات بدون در نظر گرفتن زیرساخت ها از جمله شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی هم از نکاتی بود که همزمان با تشکیل دولت یازدهم با خبرسازی های متعددی همراه بود که هنوز هم اختلافات این امر بین وزارت ارتباطات و مجلس شورای اسلامی ادامه دارد.

از سوی دیگر پس از توافق موقت ژنو که در کمتر از سه ماه با طرف غربی آن هم در کلیات انجام شده بود، چرا نتوانستند با گذشت ماهها به توافق نهایی دست پیدا کنند؟ شاید امتیاز بعدی که دولت در قبال توافق موعود باید پرداخت می کرد را هنوز به سرانجام نرسانده بود لذا نسل سوم تلفن همراه بدون تهیه پیوست فرهنگی و با وجود مخالفت های قانونی و شرعی علیه این تصمیم، در مرداد ماه 93 راه اندازی شد و همچنین پهنای باند اینترنت کشور حدود 53 درصد در یکسال (سال93) آن هم بدون توجه به راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و فرهنگسازی، افزایش پیدا کرد. تیم مذاکره کننده مجددا توانست با دادن امتیازهایی دیگر، برای بار بعد اعتماد شیطان بزرگ را جلب کند که نتیجه آن تفاهم نامه لوزان شد.

درست بعد از تفاهم لوزان بود که یک هیئت تجاری آمریکایی که "ند لامونت" سناتور حامی اسراییل از اعضای این هیئت بود به تهران می آید که با استقبال غیر رسمی دولتمردان روبرو می شوند اما نکته جالب اینجاست که معاون وزیر ارتباطات و ئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران آقای "نصرالله جهانگرد" از نفرات اصلی ملاقات کننده با این هیئت بود که در این ملاقات گزارشهایی را به زبان انگلیسی به اعضای این هیئت به اصطلاح تجاری ارائه می کند و می گوید: " از جمعیت ٨٠ میلیونی ایران ٤٠ میلیون نفر از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند و شبکه‌های  3G و  4G به سرعت در ایران در حال توسعه است".

آیا می توان در نظر گرفت که تمام موارد فوق اتفاقی بوده؟ یا اینکه ...

مطالب فوق صرفا بررسی عملکرد دولت در زمینه فضای مجازی با رویکرد توافق هسته ای بوده و اینکه چه امتیازات غیرمنطقی در این حوزه بسیار حساس داده است تا توافقی به هر قیمت با شیطان بزرگ انجام دهد.

لزوم توجه ویژه به فضای مجازی را از سخنان و تاکیدات مکرر امام خامنه ای می توان دریافت. حساسیت این موضوع زمانی بیشتر می شود که امام خامنه ای در جایی اهمیت این فضا را به اندازه انقلاب اسلامی دانستند. این بدان معناست که دشمنان این انقلاب و این کشور با سرمایه گذاری های بسیار زیاد و اقدامات زیرکانه سعی در این دارند تا بتوانند با  استفاده از خلاء های موجود در این حیطه، ضربه های سنگینی به ما وارد کند. اما متاسفانه مسولین امر و در راس آن دولتی ها هیچ اقدام قابل قبولی در این زمینه انجام نداده اند. باز هم باید با توکل به خدا و اتکا به ظرفیت های داخلی از این تهدید هم عبور کنیم.

 

والسلام علی من اتبع الهدی

  • میلاد پسندیده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی